Juridische sector en rechtsgeldig communiceren


Opzoek naar een efficiënte manier om op juridisch verantwoorde wijze te communiceren met collega’s, klanten, tegenpartijen, rechtbanken of andere entiteiten? 

Waarom wachten? Schakel vandaag nog over naar effectieve, snelle en betrouwbare communicatie in de rechtspraktijk!

 

Beveiligd

Bescherm gevoelige gegevens

Juridische zekerheid

Deze technologie voldoet aan de juridische kwaliteitseisen.

Doelmatig

Win tijd door altijd digitaal te communiceren.

Inzichtelijk

Monitor verzendingen met volgfunctie via track & trace codes.

imageedit_8_3735172108

Belangrijkste voordelen

✓ Rechtszekerheid
voldoet aan de juridische normen.
✓ Veiligheid
Ieder document is beschermd.
✓ Gemak
Verzend direct vanuit een e-mail, zonder extra stappen.
✓ Tijdbesparing
Verminder wachttijd zoals per post. 
✓ Kostenbesparing 
Bespaar op papier- en verzendkosten.

Rechtsgeldig

De bewijslast van een Aangetekende Mail is gelijk aan de bewijslast van een aangetekende brief. Waar via de post de inhoud van de envelop en de afzender niet zijn vastgesteld, legt de Aangetekende Mail vast Wie, Wat, Wanneer met Wie heeft gecorrespondeerd.

Veilig

De digitaal aangetekende brief gaat over een beveiligde verbinding van afzender naar ontvanger, zonder mogelijke tussenkomst van derden. Het gehele proces is AVG Proof en voldoet aan de hoogste Europese standaarden.

Efficiënt

Het werkt eenvoudig: klik op de knop ‘Verstuur direct’, stel uw mail op met bijlage zoals u dat gewend bent en klaar. Geen “Mijn omgevingen” met weer een wachtwoord en login of uitgebreide formulieren.

Onmisbaar

Aangetekend Mailen biedt een veilige, wettelijk erkende manier voor het digitaal versturen van juridische documenten. Dit staat gelijk aan de bekende aangetekende zending, maar dan geheel digitaal. Of het nu gaat om cruciale juridische brieven of contracten, met Aangetekend Mailen is er een zekere levering bij de ontvanger.


Aangetekend E-mailen voor juridische professionals

Actief als notariaat, bij een advocatenbureau of een andere juridische instelling, Aangetekend Mailen laat belangrijke documenten veilig en met rechtszekerheid versturen.
Met Aangetekend Mailen heb je duidelijk zicht op de ontvangst en door wie, dankzij het betrouwbare volgsysteem. 
Om ervoor te zorgen dat werkzaamheden van alle juridische vakmensen geoptimaliseerd wordt. Het verhoogt de doelmatigheid, verlaagt foutenkansen en zorgt voor juridische betrouwbaarheid.
 

Gratis Webinar

Veel vastgoedbedrijven kiezen voor Aangetekend Mailen vanwege de betrouwbaarheid en moderne, digitale aanpak. Overweegt u de overstap en wilt u meer informatie? 

Voorbeeld Mail

Vraag hieronder de brochure van Aangetekend Mailen aan voor meer informatie. U ontvangt een Aangetekende Mail zodat u kunt zien hoe een klant de Aangetekende Mail ontvangt. 
 

Liever persoonlijk advies?

Liever persoonlijk advies en één op één contact met een medewerker van Aangetekend Mailen? Plan dan hier een persoonlijke demo op een datum of tijdstip wanneer het u uitkomt. 
 

Klantgetuigenis

‘Onlangs hadden hackers de mailboxen van twee Nederlandse advocatenkantoren gekraakt. Je reinste nachtmerrie! Dat zal ons met Aangetekend Mailen niet gebeuren.’

Dankzij Aangetekend Mailen is er in de rechtbank geen enkele ruimte voor discussie. Laatst had ik een procedure waarbij een werkgever iemand op staande voet had moeten ontslaan. De rechter zei: ‘Ik zie dat u de Aangetekende Mail op die datum op dat tijdstip heeft opgehaald, u bent dus bekend met de inhoud. Dat was vroeger met de ‘gewone’ aangetekende post ook wel zo, maar dat was toch veel meer houtje-touwtje.’ Aldus Martijn Groot Kormelink (advocaat, mediator en partner bij Vallei Advocaten & Mediators). 

Digitale handtekening en rechtsgeldig digitaal bewijs

De ontvanger krijgt de stukken per e-mail en kan deze accepteren (met een digitale handtekening voor ontvangst) of weigeren. Elk aspect van de zending, zoals verzenddatum, documenttype en geadresseerde, wordt zorgvuldig geregistreerd. Hieruit volgt een rechtsgeldig digitaal bewijs, wat uitermate waardevol kan zijn bij eventuele latere disputen. 
 

Toepasselijke wet- en regelgeving

Aangetekend E-mailen zorgt ervoor dat je juridisch sterk staat. Aangetekend BV is de enige Nederlandse vertrouwensdienst met een EU-erkenning voor gekwalificeerde elektronische bezorging, conform eIDAS. Alle correspondentie voldoet aan de GDPR/AVG, schriftelijkheidsvereiste en verzend-/ontvangsttheorie. Bovendien garandeert artikel 156a uit het Burgelijk Wetboek dat onze digitale zendingen aan alle bewijseisen voldoen. 

Te gebruiken voor deze documenten en processen:
– Rechtsdocumenten zoals dagvaardingen en getuigenverklaringen
– Juridische correspondentie met clienten, tegenpartijen en overheidsorganen
– Juridische papieren zoals contracten, aktes, maar ook bevestigingen en transactiebewijzen. 

Het Aangetekend E-mailen verhoogt de doelmatigheid, verlaagt foutenkansen en zorgt voor juridische betrouwbaarheid. 

 

 

Brochure aanvraag

Vraag hieronder de brochure van Aangetekend Mailen aan voor meer informatie. U ontvangt een Aangetekende Mail zodat u kunt zien hoe een klant de Aangetekende Mail ontvangt. 

 

Krachtenbundeling van Aangetekend en Reconi zorgt voor veilige digitale toekomst

Sinds begin 2023 bundelen Aangetekend B.V. en Reconi hun krachten binnen de Confido Groep, een vooraanstaande speler in digitale vertrouwensdiensten. Deze strategische samenwerking stelt de bedrijven in staat om hun gezamenlijke expertise en innovatieve diensten aan te bieden aan een breder publiek. In dit artikel gaan Frank Jonker, CEO Reconi, en Philip Voogt, medeoprichter en commercieel directeur van Aangetekend B.V., dieper in op hoe deze synergie de veiligheid en het vertrouwen in digitale communicatie versterkt. Frank Jonker: ‘Samen dragen we bij aan een veiligere digitale toekomst voor organisaties in heel Europa.’

Secure communication
Frank: ‘Zowel Aangetekend B.V. als Reconi zijn onderdeel van de Confido Groep, een collectief dat zich richt op vertrouwensdiensten op het internet. Secure communication – de expertise van Aangetekend – is daar een essentieel onderdeel van. Door onze krachten te bundelen, kunnen we organisaties nog effectiever ondersteunen bij veilige communicatie in een snel digitaliserende wereld.’

Gekwalificeerde vertrouwensdienstverleners
‘Met deze samenwerking verenigen we twee toonaangevende Nederlandse gekwalificeerde vertrouwensdienstverleners’, vult Philip aan. ‘Reconi is het enige puur Nederlandse bedrijf met een e-Herkenning-licentie, terwijl Aangetekend B.V. een van de acht Nederlandse EU-gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener is. Aangetekend Mailen, een van onze oplossingen, is zelfs de enige gekwalificeerde vertrouwensdienst voor e-mailcorrespondentie. Zo zien wij samen mooie kansen om organisaties te ondersteunen bij hun uitdagingen op het gebied van online veiligheid, authenticatie en cybersecurity.’

Hoger bewustzijn, minder datalekken en reputatieschade
Frank: ‘Met de diensten van Aangetekend dragen we niet alleen bij aan een veiliger digitale wereld, maar ook aan het vergroten van het bewustzijn binnen organisaties. Dagelijks worden 350 miljard e-mails onbeveiligd verstuurd, waarin vaak privacygevoelige informatie staat. Het is onze missie om onze klanten te beschermen tegen de risico’s hiervan, zoals datalekken en reputatieschade. Diensten zoals Aangetekend Mailen, Beveiligd Mailen, Digitaal Ondertekenen en Grote Bestanden Mailen dragen hier aanzienlijk aan bij.’

Veilig hoeft niet ingewikkeld te zijn
‘Gebruiksgemak speelt ook een cruciale rol in het verhogen van veiligheid’, zegt Philip stellig. ‘We merken dat bij veel mensen het idee leeft dat veilig ook ingewikkeld is. Vaak een reden om toch maar weer voor de ‘makkelijke’ – lees: onveilige – weg te kiezen. Juist omdat ons gezamenlijke aanbod zo eenvoudig is, kunnen we een enorme impact hebben op de veiligheid. Of het nu gaat om het verzenden van een aangetekende e-mail waarvan je zeker wilt weten dat deze aankomt, om het beschermen van privacygevoelige informatie met Beveiligd Mailen, of om het eenvoudig digitaal ondertekenen van contracten, alleen als het makkelijk is, omarmen mensen het.’

Logische stap
Frank: ‘We kwamen elkaar al regelmatig tegen bij klanten. We merkten dat veel organisaties met dezelfde uitdagingen worstelen. Deze kruisbestuiving voelt dan ook als een logische stap voor ons. Samen dragen we bij aan een veiligere digitale toekomst voor alle organisaties in Europa.’