Effectief en rechtsgeldig Communiceren


Binnen de vastgoed sector is het van belang dat cruciale documentatie beveiligd wordt verstuurd. Met de service van Aangetekend Mailen gebeurt dit op een snelle, veilige en wettelijk erkende manier. Dit aspect is cruciaal in de vastgoedwereld, waar elke afspraak van groot belang is. 
Het is essentieel dat u via email een bevestiging ontvangt waarin staat dat documenten correct zijn afgeleverd. Met de mogelijkheid tot het volgen van je zending (track en trace), biedt Aangetekend Mailen de perfecte oplossing voor professionals in de vastgoedsector. Het werkt heel eenvoudig.

Veilig

belangrijke gegevens versturen

Rechtsgeldig

bewijs van verzenden en inhoud

Eenvoudig

in gebruik en direct na verzending bij de ontvanger

Goedkoper

dan een fysieke aangetekende brief

imageedit_8_3735172108

Toepassing in de Vastgoed Sector

 Aangetekend Mailen kan gebruikt worden voor: 

✓ Koop- en verkoopcontracten
✓ Huurovereenkomsten
✓ Huurverhoging
✓ Beheersovereenkomsten
✓ Juridische correspondentie
✓ Financieringsaanvragen

Rechtsgeldig

De bewijslast van een Aangetekende Mail is gelijk aan de bewijslast van een aangetekende brief. Waar via de post de inhoud van de envelop en de afzender niet zijn vastgesteld, legt de Aangetekende Mail vast Wie, Wat, Wanneer met Wie heeft gecorrespondeerd.

Veilig

De digitaal aangetekende brief gaat over een beveiligde verbinding van afzender naar ontvanger, zonder mogelijke tussenkomst van derden. Het gehele proces is AVG Proof en voldoet aan de hoogste Europese standaarden.

Efficiënt

Het werkt eenvoudig: klik op de knop ‘Verstuur direct’, stel uw mail op met bijlage zoals u dat gewend bent en klaar. Geen “Mijn omgevingen” met weer een wachtwoord en login of uitgebreide formulieren.

Onmisbaar

Juridische zekerheid, beveiliging, integriteit van documenten, traceerbaarheid en milieuvriendelijkheid zijn cruciaal in de vastgoedsector. Met Aangetekend Mailen worden al deze aspecten gewaarborgd. Volg e-mail verkeer gedetailleerd met een track & trace code. 

Vastgoedbedrijven zijn enthousiast

Veel vastgoedbedrijven kiezen voor Aangetekend Mailen vanwege de betrouwbaarheid en de moderne, digitale aanpak. Met eenvoudige integratie en snelle implementatie, versterkt onze service de efficiëntie van vastgoedtransacties in de hedendaagse digitale wereld. Aangetekend Mailen biedt een uitstekende oplossing voor het veilig en efficiënt verzenden van diverse belangrijke documenten in de vastgoedsector. Denk daarbij aan:

  • (voorlopige) Koop- huurcontracten
  • Huurverhoging bevestigen
  • Rappelbrief
  • Waarschuwingen aan huurders
  • Uitwisseling van privacy gevoelige informatie gevoelige informatie
  • Voldoen aan zorgplicht
  • Contract uitwisseling
  • Financiële gegevens
  • Hypotheek aanvragen

Geïnteresseerd? Neem deel aan een van de informatieve webinars voor meer uitleg over een efficiëntere en veiligere manier van zakelijke communicatie.

Gratis Webinar

Veel vastgoedbedrijven kiezen voor Aangetekend Mailen vanwege de betrouwbaarheid en moderne, digitale aanpak. Overweegt u de overstap en wilt u meer informatie? 

Voorbeeld Mail

Vraag hieronder de brochure van Aangetekend Mailen aan voor meer informatie. U ontvangt een Aangetekende Mail zodat u kunt zien hoe een klant de Aangetekende Mail ontvangt. 
 

Liever persoonlijk advies?

Liever persoonlijk advies en één op één contact met een medewerker van Aangetekend Mailen? Plan dan hier een persoonlijke demo op een datum of tijdstip wanneer het u uitkomt. 
 
 

Toepasselijke wet- en regelgeving

Bedrijven in de vastgoedsector moeten voldoen aan een complexe reeks wet- en regelgeving, waaronder de eIDAS-verordening, GDPR/AVG, het Burgerlijk Wetboek (BW), de Omgevingswet en de Wet goed verhuurderschap.

Deze regels stellen strikte eisen aan de wijze waarop documenten worden verzonden, ontvangen en bewaard. Aangetekend Mailen biedt een oplossing die volledig in lijn is met deze regelgeving.

Artikel 43 en 44 van de eIDAS-verordening worden nageleefd door middel van geavanceerde elektronische handtekeningen en verzendingsmethoden die aan de hoogste beveiligingsnormen voldoen.

De GDPR/AVG wordt gerespecteerd door het waarborgen van de privacy van persoonlijke gegevens tijdens het verzendproces. Het Burgerlijk Wetboek, met name artikel 6:227a (schriftelijkheidsvereiste) en artikel 3:37 lid 1, 2 en 3 (ontvangsttheorie), wordt gerespecteerd door het bieden van een waterdicht bewijs van verzending en ontvangst, waardoor de rechtsgeldigheid van elektronische communicatie wordt gewaarborgd.

Bovendien ondersteunt Aangetekend Mailen de naleving van de Omgevingswet, met inbegrip van hoofdstuk 16 Procedures en Afdeling 16.1, evenals ‘Participatie in de Omgevingswet’, door transparante communicatie en traceerbaarheid te bieden bij alle stappen van het proces.

Tot slot draagt Aangetekend Mailen bij aan de naleving van de Wet goed verhuurderschap door het verstrekken van een betrouwbare en efficiënte methode voor het verzenden en ontvangen van documenten met betrekking tot huurovereenkomsten.

Met Aangetekend Mailen kunnen bedrijven in de vastgoedsector met vertrouwen voldoen aan de complexe eisen van de wet- en regelgeving, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de voordelen van efficiënte en veilige elektronische communicatie.

 

 

Brochure aanvraag

Vraag hieronder de brochure van Aangetekend Mailen aan voor meer informatie. U ontvangt een Aangetekende Mail zodat u kunt zien hoe een klant de Aangetekende Mail ontvangt. 

 

Krachtenbundeling van Aangetekend en Reconi zorgt voor veilige digitale toekomst

Sinds begin 2023 bundelen Aangetekend B.V. en Reconi hun krachten binnen de Confido Groep, een vooraanstaande speler in digitale vertrouwensdiensten. Deze strategische samenwerking stelt de bedrijven in staat om hun gezamenlijke expertise en innovatieve diensten aan te bieden aan een breder publiek. In dit artikel gaan Frank Jonker, CEO Reconi, en Philip Voogt, medeoprichter en commercieel directeur van Aangetekend B.V., dieper in op hoe deze synergie de veiligheid en het vertrouwen in digitale communicatie versterkt. Frank Jonker: ‘Samen dragen we bij aan een veiligere digitale toekomst voor organisaties in heel Europa.’

Secure communication
Frank: ‘Zowel Aangetekend B.V. als Reconi zijn onderdeel van de Confido Groep, een collectief dat zich richt op vertrouwensdiensten op het internet. Secure communication – de expertise van Aangetekend – is daar een essentieel onderdeel van. Door onze krachten te bundelen, kunnen we organisaties nog effectiever ondersteunen bij veilige communicatie in een snel digitaliserende wereld.’

Gekwalificeerde vertrouwensdienstverleners
‘Met deze samenwerking verenigen we twee toonaangevende Nederlandse gekwalificeerde vertrouwensdienstverleners’, vult Philip aan. ‘Reconi is het enige puur Nederlandse bedrijf met een e-Herkenning-licentie, terwijl Aangetekend B.V. een van de acht Nederlandse EU-gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener is. Aangetekend Mailen, een van onze oplossingen, is zelfs de enige gekwalificeerde vertrouwensdienst voor e-mailcorrespondentie. Zo zien wij samen mooie kansen om organisaties te ondersteunen bij hun uitdagingen op het gebied van online veiligheid, authenticatie en cybersecurity.’

Hoger bewustzijn, minder datalekken en reputatieschade
Frank: ‘Met de diensten van Aangetekend dragen we niet alleen bij aan een veiliger digitale wereld, maar ook aan het vergroten van het bewustzijn binnen organisaties. Dagelijks worden 350 miljard e-mails onbeveiligd verstuurd, waarin vaak privacygevoelige informatie staat. Het is onze missie om onze klanten te beschermen tegen de risico’s hiervan, zoals datalekken en reputatieschade. Diensten zoals Aangetekend Mailen, Beveiligd Mailen, Digitaal Ondertekenen en Grote Bestanden Mailen dragen hier aanzienlijk aan bij.’

Veilig hoeft niet ingewikkeld te zijn
‘Gebruiksgemak speelt ook een cruciale rol in het verhogen van veiligheid’, zegt Philip stellig. ‘We merken dat bij veel mensen het idee leeft dat veilig ook ingewikkeld is. Vaak een reden om toch maar weer voor de ‘makkelijke’ – lees: onveilige – weg te kiezen. Juist omdat ons gezamenlijke aanbod zo eenvoudig is, kunnen we een enorme impact hebben op de veiligheid. Of het nu gaat om het verzenden van een aangetekende e-mail waarvan je zeker wilt weten dat deze aankomt, om het beschermen van privacygevoelige informatie met Beveiligd Mailen, of om het eenvoudig digitaal ondertekenen van contracten, alleen als het makkelijk is, omarmen mensen het.’

Logische stap
Frank: ‘We kwamen elkaar al regelmatig tegen bij klanten. We merkten dat veel organisaties met dezelfde uitdagingen worstelen. Deze kruisbestuiving voelt dan ook als een logische stap voor ons. Samen dragen we bij aan een veiligere digitale toekomst voor alle organisaties in Europa.’