Hoe werkt het inloggen met eHerkenning bij Reconi?

Dit is afhankelijk van het betrouwbaarheidsniveau waarover u beschikt. Op dit moment zijn er vijf verschillende niveaus EH1, EH2, EH2+, EH3 en EH4. De werking hiervan zullen wij hier in het kort toelichten.

EH1 en EH2: Wanneer wij uw aanvraag verwerkt hebben ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres een welkomstboodschap. Dit e-mailadres is tevens uw gebruikersnaam. Het bijbehorende wachtwoord ontvangt u (eenmalig) per SMS. Bij het inloggen met eHerkenning kiest u voor “Gebruikersnaam en Wachtwoord (Betrouwbaarheidsniveau EH1 & EH2)”. Hier gebruikt u vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen.

EH2+ en EH3: Wanneer wij uw aanvraag verwerkt hebben ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres een welkomstboodschap. Dit e-mailadres is tevens uw gebruikersnaam. Vervolgens ontvangt u per SMS (eenmalig) uw PIN. Bij het inloggen met eHerkenning kiest u voor “Mobiele Telefoon (Betrouwbaarheidsniveau’s EH2+ & EH3)”. Hier gebruikt u vervolgens uw gebruikersnaam en PIN om in te loggen. Na het inloggen ontvangt u een verificatie code per SMS. Deze code voert u in om in te loggen.

EH4: Bij het inloggen met eHerkenning kiest u bij de vraag “selecteer uw eHerkenningsmiddel” voor de optie “PKIoverheid Certificaat (Betrouwbaarheidsniveau EH4). Hierna selecteert u uw certificaat en voert u vervolgens de pincode van het certificaat in.

Nadat u succesvol bent ingelogd krijgt u de melding dat u geautoriseerd bent. U wordt hierna automatisch geleid naar de beveiligde digitale omgeving van de desbetreffende (overheids)dienstverlener.