Hieronder vindt een overzicht van veel gestelde vragen inzake het inloggen met eHerkenning

Bent u uw wachtwoord vergeten of wilt u deze wijzigen?

Bestaand eHerkenningsmiddel
Klik op de volgende link: Wachtwoord vergeten

Aanvraag eHerkenningsmiddel
Klik op de volgende link: Wachtwoord vergeten

Sluit alle internetpagina’s en probeer het nogmaals. Controleer hierbij het volgende:

 • Heeft u wellicht een snelkoppeling gemaakt? Gebruik altijd de originele link op de website van de dienstverlener.
 • Heeft u het juiste betrouwbaarheidsniveau van uw middel gekozen?
 • Heeft u de juiste gebruikersnaam gebruikt?
 • Heeft u het juiste wachtwoord gebruikt?

Indien u nog steeds niet kunt inloggen neemt u dan contact op met onze helpdesk.

Uw gebruikersnaam is uw e-mailadres dat u bij de aanvraag heeft ingevuld bij ‘E-mailadres gebruiker’.

Controleer of u de juiste gegevens heeft ingevoerd en of uw wachtwoord niet vooraf staat ingevuld, probeer vervolgens opnieuw in te loggen. Mocht de foutmelding blijven voorkomen, neem dan contact op met onze helpdesk.

Informatie over eHerkenning voor het UWV werkgeversportaal treft u op onze speciale UWV pagina.

Dit is afhankelijk van het betrouwbaarheidsniveau waarover u beschikt. Op dit moment zijn er vijf verschillende niveaus EH1, EH2, EH2+, EH3 en EH4. De werking hiervan zullen wij hier in het kort toelichten.

EH1 en EH2: Wanneer wij uw aanvraag verwerkt hebben ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres een welkomstboodschap. Dit e-mailadres is tevens uw gebruikersnaam. Het bijbehorende wachtwoord ontvangt u (eenmalig) per SMS. Bij het inloggen met eHerkenning kiest u voor “Gebruikersnaam en Wachtwoord (Betrouwbaarheidsniveau EH1 & EH2)”. Hier gebruikt u vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen.

EH2+ en EH3: Wanneer wij uw aanvraag verwerkt hebben ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres een welkomstboodschap. Dit e-mailadres is tevens uw gebruikersnaam. Vervolgens ontvangt u per SMS (eenmalig) uw PIN. Bij het inloggen met eHerkenning kiest u voor “Mobiele Telefoon (Betrouwbaarheidsniveau’s EH2+ & EH3)”. Hier gebruikt u vervolgens uw gebruikersnaam en PIN om in te loggen. Na het inloggen ontvangt u een verificatie code per SMS. Deze code voert u in om in te loggen.

EH4: Bij het inloggen met eHerkenning kiest u bij de vraag “selecteer uw eHerkenningsmiddel” voor de optie “PKIoverheid Certificaat (Betrouwbaarheidsniveau EH4). Hierna selecteert u uw certificaat en voert u vervolgens de pincode van het certificaat in.

Nadat u succesvol bent ingelogd krijgt u de melding dat u geautoriseerd bent. U wordt hierna automatisch geleid naar de beveiligde digitale omgeving van de desbetreffende (overheids)dienstverlener.

Naast uw basis eHerkenningsmiddel heeft u ook een machtiging van de desbetreffende organisatie nodig om namens die organisatie te kunnen handelen bij dienstverleners. Zonder machtiging voor een bepaalde organisatie kunt u niet inloggen namens die organisatie.

Ook dient u te beschikken over een machtiging van de desbetreffende dienstverlener om te kunnen inloggen. Indien u niet over de juiste machtiging beschikt kunt u eenvoudig een extra machtiging aanvragen. Hierbij is het belangrijk dat u kiest voor het juiste betrouwbaarheidsniveau die vereist wordt door die dienstverlener.

Het eHerkenningsmiddel van de huidige gebruiker dient opgezegd te worden via een opzeggingsformulier, omdat de huidige gebruiker anders nog steeds namens de organisatie online kan blijven handelen. U of een collega van u kan vervolgens een nieuw eHerkenningsmiddel aanvragen, waarbij u of een collega van u als nieuwe gebruiker de inloggegevens ontvangt om te kunnen inloggen.

U kunt als gebruiker van een eHerkenningsmiddel inloggen bij diverse dienstverleners. De meest gebruikte inlogpagina’s kunt u vinden via het overzicht van Aangesloten organisaties op eHerkenning.nl. Wanneer u daar zoekt op een organisatie wordt deze in een licht blauw vlak getoond en wanneer u daar op de organisatie klikt opent de betreffende inlogpagina.

Er zijn geen kosten verbonden aan de door ons verzonden SMS berichten.

U wachtwoord moet de volgende vereisten bevatten:

 • Het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 tekens
 • Bevat minimaal 1 kleine letter [a-z]
 • Bevat minimaal 1 hoofdletter [A-Z]
 • Bevat minimaal 1 cijfer [0-9]
 • Bevat minimaal 1 bijzonder teken: [ – _ ! $ %  ‘ . = / \ : < > | ? @ [ ] ^ ` { } ~]
 • Mag niet uw gebruikersnaam bevatten
 • Mag niet gelijk zijn aan een van de laatste 5 wachtwoorden

Bent u uw wachtwoord vergeten of wilt u deze wijzigen? Klik op de volgende link: Wachtwoord vergeten

Deze brief moet u van CIBG hebben ontvangen en staat los van het eHerkenningsmiddel dat u bij ons heeft aangevraagd. U dient hierover contact op te nemen met CIBG/DigiMV.

Load More