Ketenmachtiging

Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen inzake “ketenmachtiging”:

Met een ketenmachtiging kunnen organisaties andere organisaties machtigen, om namens hen een onlinedienst af te nemen met eHerkenning.

Ketenmachtigingen zijn vooral handig voor organisaties die via een intermediair (een tussenpersoon) gebruik willen maken van bepaalde diensten die met eHerkenning toegankelijk zijn.

Heeft uw organisatie een complexe holdingstructuur en worden alle zaken voor bijvoorbeeld het UWV vanuit één centrale entiteit geregeld?

Dan kan een ketenmachtiging uitkomst bieden. In dat geval kan een centrale entiteit fungeren als intermediair en biedt een ketenmachtiging uitkomst.

Met de ketenmachtiging kunnen de werkmaatschappijen met een eigen KvK-nummer de centrale entiteit machtigen. Vervolgens kunnen er vanuit de centrale entiteit één of meerdere gebruikers worden aangemaakt. De gebruiker(s) kan dan inloggen namens alle organisatie waarvan de centrale entiteit een organisatie machtiging heeft ontvangen, door middel van de ketenmachtiging.

Bij het RVO kunt u op dit moment inloggen op WBSO en TVL. Hiervoor dient u te beschikken over de dienst: RVO diensten op betrouwbaarheidsniveau EH3.

Klik hier voor meer informatie over ketenmachtigingen.