Ketenmachtiging

Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen inzake “ketenmachtiging”:

Als eHerkenning machtigingenbeheerder kunt u eenvoudig nieuwe ketenmachtigingen verstrekken of bestaande machtigingen verlengen via het Mijn Reconi portaal.

  1. Kies voor “Ketenmachtigingen”.
  2. Kies daarna voor de optie “Ketenmachtiging verstrekken”.
  3. Start de verlenging via de verlengingsknop achter de machtiging of klik onderaan de pagina op [Ketenmachtiging verlengen].

Bent u (nog) geen machtigingenbeheerder?

Indien u niet beschikt over beheerdersmachtigingen, dan dient voor de verlenging een nieuwe aanvraag te worden ingediend.

Naar stappen ketenmachtiging verstrekken aan intermediair (formulier A)

Bij het RVO kunt u op dit moment inloggen op WBSO en TVL. Hiervoor dient u te beschikken over de dienst: RVO diensten op betrouwbaarheidsniveau EH3.

Wanneer u een intermediair wilt machtigen om namens uw organisatie te kunnen inloggen, kunt u daarvoor een ketenmachtiging aanvragen.

Met een ketenmachtiging kan een organisatie een andere organisatie machtigen (bijvoorbeeld een intermediair), om namens hen te kunnen inloggen bij dienstverleners die met eHerkenning toegankelijk zijn. De bestuurder of machtigingenbeheerder van de organisatie heeft dan niet per se zelf een eHerkenningsmiddel nodig en kan bepaalde werkzaamheden uitbesteden aan een derde partij. Het voordeel voor de tussenpersoon is dat hij met één eHerkenningsmiddel namens meerdere bedrijven kan inloggen bij diensten waarvoor hij is gemachtigd. Hij hoeft dan niet voor elk bedrijf dat hij vertegenwoordigt nog een apart eHerkenningsmiddel aan te vragen.

Voor meer informatie over ketenmachtigingen, klikt u hier.

Met een ketenmachtiging kan een organisatie een andere organisatie machtigen (bijvoorbeeld een intermediair), om namens hen te kunnen inloggen bij dienstverleners die met eHerkenning toegankelijk zijn. De bestuurder of machtigingenbeheerder van de organisatie heeft dan niet per se zelf een eHerkenningsmiddel nodig en kan bepaalde werkzaamheden uitbesteden aan een derde partij.

Het voordeel voor de tussenpersoon is dat hij met één eHerkenningsmiddel namens meerdere bedrijven kan inloggen bij diensten waarvoor hij is gemachtigd. Hij hoeft dan niet voor elk bedrijf dat hij vertegenwoordigt nog een apart eHerkenningsmiddel aan te vragen.

Voor meer informatie over ketenmachtigingen, klikt u hier.

Voor meer informatie over het aanvragen van een ketenmachtiging, klik hier. 

Voor het stappenplan voor het aanvragen van een ketenmachtiging, klik hier.

Bent u een machtigingenbeheerder? Voor het stappenplan voor het aanvragen van een ketenmachtiging, klik hier.

Wilt u liever direct antwoord op uw vraag?
Klik op de onderstaande button om de chat te starten.