Machtigingen en upgraden

Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen inzake “machtigingen en upgraden”:

Vanaf 12 april 2021 is het aanvragen van de TVL alleen nog mogelijk met eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau EH3. Dit geldt voor TVL Q1 2021 en TVL Q2 2021. RVO heeft het vereiste betrouwbaarheidsniveau verhoogd, van EH1 naar EH3, om het aanvragen veiliger te maken en fraude te voorkomen.

1. Log in op Mijn Reconi
2. Klik op ”Mijn Account” en daarna op ”Mijn Machtigingen
3. Vervolgens klikt u op ”Extra organisatie/Machtigingen Aanvragen”.
4. Bepaal uw bevoegdheid n.a.v. KVK uittreksel
5. Kies in het dropdown menu bij ”Organisatie

voor ”Ik wil voor een andere organisatie aanvragen”.
6. Vervolg de overige stappen.

Indien u beschikt over meerdere eHerkenningsmiddelen met verschillende e-mailadressen, is het niet mogelijk deze samen te voegen. Wel kunt u een extra machtiging toevoegen aan het eHerkenningsmiddel die u aan wenst te houden.

Dit kunt u doen door onderstaande stappen te volgen:

1. Log in op Mijn Reconi
2. Klik op ”Mijn Account” en daarna op ”Mijn Machtigingen
3. Vervolgens klikt u op ”Extra organisatie/Machtigingen Aanvragen”.
4. Bepaal uw bevoegdheid n.a.v. KVK uittreksel
5. Kies in het dropdown menu bij ”Organisatie” voor ”Ik wil voor een andere organisatie aanvragen”.
6. Vervolg de overige stappen.

Het eHerkenningsmiddel welke u dan niet meer nodig heeft, zal automatisch komen te vervallen wanneer de geldigheidsduur is verstreken.

Uw huidige eHerkenningsmiddel kunt u upgraden door in te loggen via Mijn Reconi. Via ‘Mijn Gegevens’ kunt u onder aan de pagina op de upgrade button klikken en het nieuwe betrouwbaarheidsniveau selecteren.

Let op: Voor betrouwbaarheidsniveau EH3 dient u het registratieformulier ondertekend op te sturen per post.

Het is mogelijk om meerdere machtigingen voor verschillende KVK nummers te koppelen aan een eHerkenningsmiddel.


Het is zaak dat met één van de Kamer van Koophandel nummers een aanvraag wordt ingediend, pas wanneer deze is afgerond kunt u daar via een ‘extra machtiging’ een ander KVK nummer aan koppelen.

Hiervoor logt u in op Mijn Reconi, en kiest u via ‘Mijn Account‘ voor ‘Mijn Machtigingen’. Onder aan de pagina ziet u de button ‘Extra Machtiging aanvragen‘ en dient u het juiste betrouwbaarheidsniveau te selecteren.

Reconi ondersteunt aanvraag en uitgifte processen voor meerdere personen tegelijk door een machtigingenbeheerder. Via het Mijn Reconi portaal heeft een beheerder de mogelijkheid om voor meerdere gebruikers eHerkenning aan te vragen of bestaande inlogmiddelen te upgraden. Klik hier voor meer informatie.

Naast uw basis eHerkenningsmiddel heeft u ook een machtiging van de desbetreffende organisatie nodig om namens die organisatie te kunnen handelen bij dienstverleners. Zonder machtiging voor een bepaalde organisatie kunt u niet inloggen namens die organisatie.

Ook dient u te beschikken over een machtiging van de desbetreffende dienstverlener om te kunnen inloggen. Indien u niet over de juiste machtiging beschikt kunt u eenvoudig een extra machtiging aanvragen. Hierbij is het belangrijk dat u kiest voor het juiste betrouwbaarheidsniveau die vereist wordt door die dienstverlener.

Met behulp van een machtigingsformulier. Ga hiervoor naar de pagina Machtigingen.

U heeft een extra machtiging nodig wanneer u in uw bestaand eHerkenningsmiddel gemachtigd wilt worden om namens een extra bedrijf of vestiging te kunnen handelen.

Ook kunt u een extra machtiging aanvragen voor het toevoegen van toegang tot andere dienstverleners en diensten aan uw eHerkenningsmiddel.

U kunt ook een machtiging aanvragen waarmee u in één keer wordt gemachtigd voor alle diensten op het gekozen betrouwbaarheidsniveau en lager. Ga hiervoor naar de pagina Machtigingen.

U kunt uw eHerkenningsmiddel upgraden via een upgrade formulier. U vindt deze op de pagina eHerkenning Upgraden.

Wilt u liever direct antwoord op uw vraag?
Klik op de onderstaande button om de chat te starten.