Vraag tijdig eHerkenning 3 aan voor de aangifte loonheffing 

Met eHerkenning niveau 3 (EH3) kunt u inloggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk. Fasegewijs vervangt Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal voor ondernemers. De loonaangifte januari 2020 kan al niet meer via het oude portaal.
Uiterlijk 29 februari 2020 moet u inloggen met EH3 bij Mijn Belastingdienst Zakelijk voor de aangifte Loonheffing over januari. EH3 aanvragen kunt u het best zo snel mogelijk doen om tijdig voorbereid te zijn. Wacht niet tot februari met uw aanvraag als u eHerkenning nodig heeft om loonaangifte te doen!

  • eHerkenning geldt voor werkgevers die zelf hun loonaangifte over 2020 doen via de website van de Belastingdienst. Zij kunnen dit vanaf 1 februari 2020 uitsluitend doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk.
  • eHerkenning geldt niet voor werkgevers die hun loonaangifte uitbesteden. Ook ondernemers met een eenmanszaak hoeven eHerkenning niet aan te schaffen: zij kunnen blijven inloggen met DigiD.

Een aanvraag moet juist en volledig zijn en voorzien van de juiste documenten en handtekeningen. Zo moet uw organisatie bijvoorbeeld ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel om eHerkenning aan te kunnen schaffen. Bij het verwerken van aanvragen EH3 moeten de leveranciers van eHerkenning verplicht allerlei controles doen op deze gegevens, zoals identificatie en het vaststellen van de bevoegdheid. De verwerkingstijd van uw aanvraag is onder meer afhankelijk van hetgeen in het Handelsregister is opgenomen over uw organisatie.

Treedt u op als intermediair? Bekijk de mogelijkheden van een ketenmachtiging

Heeft u een eenmanszaak of buitenlands bedrijf zonder vestiging in Nederland? Dan kunt u helaas nog niet inloggen met eHerkenning bij de Belastingdienst.
Op het moment dat u in deze situaties wel eHerkenning kunt gebruiken, informeren wij u daarover. Tot die tijd logt u in op de huidige manier.

eHerkenning_logo_transparant.png

Stap 1

Verzamel voordat u begint de juiste gegevens.
Gebruik ons stappenplan.

Stap 2

Klik hieronder op "Aanvragen".

Stap 3

U beschikt nu over een eHerkenningsmiddel!

Voor het inloggen bij de belastingdienst kunt u kiezen uit
één of meerdere van de volgende machtigingen:

  • Belastingdienst – Omzetbelasting (btw)
  • Belastingdienst – Bankrekeningnummers ondernemer
  • Belastingdienst – Beheer contactgegevens
  • Belastingdienst – Loonheffingen
  • Belastingdienst – Intermediairdienst
  • Belastingdienst – Vennootschapsbelasting
  • Belastingdienst – Verhuurderheffing
  • Belastingdienst – Inloggen met eIDAS

Let op: vraag eHerkenning aan zonder vestigingsnummer

De Belastingdienst ondersteunt geen vestigingsnummers. Hierdoor hebben gebruikers met een beperking op vestigingsnummer geen toegang tot het portaal.