Beheermodule

Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen inzake “beheermodule”:

U kunt gratis beheerdersmachtigingen toevoegen aan een bestaand eHerkenningsmiddel. Het is hierbij van belang dat uw bestaande eHerkenningsmiddel hetzelfde betrouwbaarheidsniveau heeft als de gewenste beheerdersmachtiging.

Machtigingenbeheerder op betrouwbaarheidsniveau EH2

Machtigingenbeheerder op betrouwbaarheidsniveau EH2+

Machtigingenbeheerder op betrouwbaarheidsniveau EH3

Machtigingenbeheerder op betrouwbaarheidsniveau EH4

Reconi ondersteunt aanvraag en uitgifte processen voor meerdere personen tegelijk door een machtigingenbeheerder. Via het Mijn Reconi portaal heeft een beheerder de mogelijkheid om voor meerdere gebruikers eHerkenning aan te vragen of bestaande inlogmiddelen te upgraden. Klik hier voor meer informatie.

1. Log in op Mijn Reconi
2. Klik op ”Beheer” en daarna op ”Machtigingen”.
3. Vervolgens klikt u op ”Nieuwe Machtigingen Aanvragen”.
4. Selecteer de organisatie waarvoor u de gebruiker wilt machtigen.
5. Selecteer de gebruiker die u wilt machtigen. Indien de gebruiker niet in de lijst voorkomt, kunt u “Toon niet gekoppelde gebruikers” aanvinken.
6. Kies het gewenste betrouwbaarheidsniveau van de machtiging.
7. Zoek in de zoekbalk de dienst waarvoor u de gebruiker wilt machtigen. Wilt u de meest uitgebreide machtiging? Typ dan “alle” in de zoekbalk. Klik vervolgens op de groene knop “Machtiging toevoegen“.
8. Vervolg de overige stappen.

Voor het activeren van verlopen machtigingen, volg onderstaande stappen:

  1. Log in op Mijn Reconi
  2. Klik op het tabblad “beheer”.
  3. Klik op “machtigingen”.
  4. Zet een vink bij “Toon ook actieve machtigingen” zodat u alle machtigingen ziet, zowel actief als inactief.
  5. Om een machtiging te activeren, klikt u op de knop “Activeren” naast de machtiging die u wil activeren.

Ja, via Mijn Reconi klikt u op het tabje “Beheer“. Vervolgens klikt u op “Machtigingen” en kunt u een machtiging intrekken via het prullenbak icoontje. Hierna kan de gebruiker niet meer inloggen voor uw organisatie.

Via Mijn Reconi klikt u op het tabje “Beheer“. Vervolgens klikt u op “Machtigingen” en kunt u een machtiging verlengen via de button onderaan de pagina.

Via Mijn Reconi klikt u op het tabje “Beheer“. Vervolgens klikt u op “Gebruikers“. Onderaan die pagina kunt u klikken op “Gebruikers toevoegen”.

De nieuwe gebruiker zal na de aanvraag een email ontvangen ter bevestiging en gelijk gebruik kunnen maken van een actief eHerkenningsmiddel

De beheerdermodule geeft een online totaaloverzicht van alle verstrekte middelen en machtigingen binnen de organisatie(s) waarvoor u gemachtigd bent.

Wat kan ik doen met een beheermodule?

In de beheermodule kunt u extra machtigingen voor gebruikers aanvragen, bestaande machtigingen van gebruikers verlengen en machtigingen van gebruikers intrekken. Als Machtigingenbeheerder kunt u daarnaast de aanvraag van nieuwe eHerkenningsmiddelen ondertekenen, hiermee ontlast u de bevoegd vertegenwoordiger.

Indien u machtigingenbeheerder bent kunt u binnen Mijn Reconi machtigingen verwijderen. Door op het prullenbakje achter de machtiging te klikken kunt u deze verwijderen.

Ga naar Mijn Reconi

Om een nieuwe gebruiker aan te maken moet de beheerder eerst ingelogd zijn op Mijn Reconi.

1. Log in op “Mijn Reconi
2. Klik op het tabblad “beheer
3. Klik op “gebruikers
4. Klik onderaan de pagina op “gebruikers toevoegen“. Kijk hier voor het stappenplan. 
5. Na het afronden van de aanvraag ontvangt de gebruiker een e-mail ter bevestiging en kan gelijk gebruik maken van het eHerkenningsmiddel.

De beheermodule geeft u een digitaal totaaloverzicht van alle verstrekte middelen, machtigingen en betrouwbaarheidsniveaus binnen de organisatie(s) waarvoor u gemachtigd bent. Daarnaast kan de beheerder met deze module eenvoudig machtigingen verlengen, toevoegen en opzeggen. Verder kunt u als beheerder tekenen voor de aanvraag van nieuwe middelen en upgrades. Dit ontlast de bevoegd vertegenwoordiger.

Ga naar Mijn Reconi

Als beheerder bent u geautoriseerd om een gebruiker te koppelen aan een organisatie waar u beheerder van bent. Door een gebruiker te koppelen aan een organisatie wordt de gebruiker zichtbaar voor u als machtigingenbeheerder.

U kunt vervolgens machtigingen voor deze gebruiker aanvragen binnen Mijn Reconi.

Let op: u dient wel beheerder te zijn van de organisatie waaraan u de gebruiker wil koppelen.

Voorbeeld: U bent beheerder van twee bv’s (bv 1 en bv 2) en medewerker A heeft een eHerkenningsmiddel gekoppeld aan alleen bv 1 en is dus voor u nog niet zichtbaar bij bv 2. Omdat hij ook werkzaamheden voor bv 2 verricht is het wel wenselijk dat hij ook namens bv 2 met eHerkenning kan handelen en dus zichtbaar voor u moet worden bij bv 2, zodat u hem vervolgens een machtiging van bv 2 kunt toekennen. Hiervoor dient u als beheerder onder de optie ‘verzoeken’ een ‘nieuw verzoek’ in te dienen.

Ga naar Mijn Reconi

Een eHerkenningsmiddel is een persoonsgebonden middel. Dit betekent dat wij geen eHerkenningsmiddel mogen uitgeven waarbij de opgegeven gegevens van de gebruiker niet overeenkomen met de gegevens in het opgegeven e-mailadres. U dient dus uw eigen persoonlijke (bedrijfs)e-mailadres op te geven op het registratieformulier of een algemeen e-mailadres van de organisatie.

Tevens zijn wij verplicht om de opgegeven bevoegd vertegenwoordiger te notificeren. Deze notificatie(s) worden per e-mail verstuurd naar het opgegeven e-mailadres van de bevoegd vertegenwoordiger. Hiervoor geldt dus ook dat de opgegeven bevoegd vertegenwoordiger zijn/haar eigen persoonlijke (bedrijfs)e-mailadres dient op te geven op het registratieformulier. Indien de bevoegd vertegenwoordiger liever niet genotificeerd wilt worden heeft u de mogelijkheid om een machtigingenbeheerder aan te stellen. Meer informatie over het aanstellen van een machtigingenbeheerder vindt u hier.

Wanneer u voor een nieuwe gebruiker een eHerkenningsmiddel wilt aanvragen, dan kunt u gebruik maken van de knop ‘Nieuw Middel Aanvragen’ in het tabblad Machtigingen. Voor meer informatie klik hier

Een machtigingenbeheerder is een persoon die door de bevoegd vertegenwoordiger (= een bestuurder volgens het KvK-uittreksel van desbetreffende organisatie) is aangesteld als machtigingenbeheerder via ons beheerdersformulier.

Een machtigingenbeheerder mag daardoor handelen namens de bevoegd vertegenwoordiger. Dit houdt in dat hij bij formulieren voor medewerkers zijn gegevens mag opgeven en zijn handtekening mag plaatsen.

Een machtigingenbeheerder kan ook inloggen in onze beheermodule.

Bezoek de pagina Beheermodule voor meer informatie over de beheermodule of om een machtigingenbeheerder aan te stellen.

Wij sturen u twee maanden voor verloop van uw eHerkenningsmiddel een e-mail. Deze e-mail bevat een link waarmee u de verlenging kunt aanvragen. Indien uw organisatie een machtigingenbeheerder heeft aangesteld kan hij uw machtigingen volledig digitaal voor u verlengen via Mijn Reconi. Uw eHerkenningsmiddel kan verlengd worden met 1, 3 of 5 jaar.

Informatie over de Mijn Reconi beheermodule treft u op:  www.reconi.nl/beheermodule/.

In het tabblad “Machtigingen” kunt u als machtigingenbeheerder ook bestaande machtigingen verlengen. De verlenging van machtigingen kan gestart worden op twee manieren:

  1. Door te klikken op het vernieuw tekentje.
  2. Door te klikken op de knop “Machtigingen Verlengen”.

Ga naar Mijn Reconi

Wilt u liever direct antwoord op uw vraag?
Klik op de onderstaande button om de chat te starten.