Hieronder vindt een overzicht van veel gestelde vragen inzake het wijzigen van eHerkenning

Aangezien een eHerkenningsmiddel een persoonsgebonden middel is, is het niet mogelijk een gebruiker te wijzigen. Indien de geregistreerde gebruiker niet meer in dienst is, kunt u zijn/haar eHerkenningsmiddel alleen nog opzeggen. Voor een nieuwe gebruiker kunt u een nieuwe aanvraag indienen via de volgende webpagina: Aanvragen nieuw eHerkenningsmiddel.

U kunt uw eHerkenningsmiddel upgraden via een upgrade formulier. U vindt deze op de pagina eHerkenning Upgraden.

U heeft een extra machtiging nodig wanneer u in uw bestaand eHerkenningsmiddel gemachtigd wilt worden om namens een extra bedrijf of vestiging te kunnen handelen. Ook kunt u een extra machtiging aanvragen voor het toevoegen van toegang tot andere dienstverleners en diensten aan uw eHerkenningsmiddel. U kunt ook een machtiging aanvragen waarmee u in één keer wordt gemachtigd voor alle diensten op het gekozen betrouwbaarheidsniveau en lager. Ga hiervoor naar de pagina Machtigingen.

Het wijzigen van uw mobiele nummer of het opzeggen van uw inlogmiddel kan binnen Mijn Reconi. Overige wijzigingen kunt u doorgeven via een wijzigingsformulier. Reconi biedt geen mogelijkheden tot het tijdelijk intrekken van eHerkenningsmiddelen.

 

In het tabblad ‘Mijn Account’ kunt uw heel eenvoudig uw mobiele telefoonnummer wijzigen. U wijzigt uw mobiel telefoonnummer door te klikken op de knop Wijzigen.

Ga naar Mijn Reconi

Met behulp van een machtigingsformulier. Ga hiervoor naar de pagina Machtigingen.

Een KvK-vestigingsnummer kunt u toevoegen aan uw eHerkenningsmiddel met behulp van een machtigingsformulier. In dat formulier krijgt u bij de stap Gebruiker de vraag “Wilt u de rechten van deze gebruiker beperken tot een vestiging?”, hier selecteert u “Ja” waarna extra velden worden getoond die u dient in te vullen voordat u verder gaat.

Sommige dienstverleners vereisen van u als gebruiker dat u bij hen inlogt namens een specifieke vestiging in plaats van namens de gehele organisatie. Dit kan voorkomen bij dienstverleners bij wie u een dienst kunt afnemen welke locatie gebonden is, zoals het aanvragen van een parkeervergunning. Om het inloggen namens een specifieke vestiging mogelijk te maken dient u een KvK-vestigingsnummer toe te voegen aan uw eHerkenningsmiddel, zoals hierboven is beschreven.

Wij sturen u twee maanden voor verloop van uw eHerkenningsmiddel een e-mail. Deze e-mail bevat een link waarmee u de verlenging kunt aanvragen. Indien uw organisatie een machtigingenbeheerder heeft aangesteld kan hij uw machtigingen volledig digitaal voor u verlengen via Mijn Reconi. Uw eHerkenningsmiddel kan verlengd worden met 1, 3 of 5 jaar.

Neem voor vragen over het downgraden van een eHerkenningsmiddel contact op met onze helpdesk via 085 – 44 44 250.

Load More