Inloggen bij het NVWA met eHerkenning

Een klantnummer aanvragen bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit? Omdat u bijvoorbeeld onlangs een bedrijf bent gestart in de levensmiddelenbranche? Hiervoor heeft u eHerkenning nodig. Sinds 1 januari 2015 dient namelijk iedere ondernemer die zaken wil doen met de NVWA te beschikken over een eHerkenningsmiddel met minimaal een betrouwbaarheidsniveau 2+. 

Met eHerkenning kunt u uzelf digitaal identificeren bij verschillende overheidsinstanties. U zou het kunnen vergelijken met DigiD, alleen dan voor organisaties. Het aanvragen van eHerkenning kan heel eenvoudig via het aanvraagformulier. U beschikt binnen 3 werkdagen over uw eHerkenningsmiddel. Mocht u het inlogmiddel binnen een dag nodig hebben dan is het mogelijk om een spoedprocedure aan te vragen. 

Lees hier meer informatie over eHerkenning en de NVWA

Let op: Bedenk of u in de toekomst eHerkenning nodig hebt voor diensten met een hoger niveau. Vraagt u bijvoorbeeld wel eens een subsidie aan? Of hebt u misschien nog een omgevingsvergunning nodig? Op de pagina Overzicht subsidieregelingen in eLoket? ziet u welk identificatiemiddel u kunt gebruiken voor de verschillende subsidieregelingen. Kijk op de pagina Dienstverleners voor een overzicht van alle aangesloten diensverleners en het eHerkenningsniveau dat zij vragen.