Inloggen voor douanezaken als eenmanszaak

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De Douane heeft het voornemen om binnen afzienbare tijd de ondersteuning van eenmanszaken voor zijn Europese portalen te activeren.

Mogelijk heeft u als eenmanszaak een ketenmachtiging laten registreren om een ander bedrijf of organisatie voor uw te laten handelen bij o.a. de Douane.

Voor de Douane moet deze registratie zowel het KvK nummer als uw BSN te bevatten. Als dit niet het geval is zal het door u gemachtigde bedrijf niet meer online namens u kunnen handelen, zodra de Douane deze nieuwe functionaliteit activeert

We verzoeken u om na te gaan of uw ketenmachtiging voor de Douane goed is vastgelegd met zowel het KvK nummer als uw BSN. U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.

We verzoeken u om na te gaan of uw registratie klopt en daarnaast indien van toepassing ook uw (keten)machtiging juist is vastgelegd. U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.

De Douane zal via de bekende kanalen bekend maken op welk moment deze functionaliteit geactiveerd wordt en heeft aangegeven dat dit niet eerder dan maandag 17 mei zal zijn.

De laatste stand van zaken kunt u vinden bij de nieuwsberichten op de Website van de Nationale Helpdesk Douane (NHD) bij de rubriek EU-portalen (https://nh.douane.nl/eu-portalen/).