Ketenmachtigingen door eenmanszaken

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Per 1 november is het nog niet mogelijk voor eenmanszaken om aan een intermediair een ketenmachtiging af te geven t.b.v. het inloggen bij het UWV .
In overleg met het UWV bieden de erkende leveranciers eHerkenning de volgende oplossingen aan.

Alle aanvragen van eenmanszaken die toch nog worden of zijn ingediend bij een leverancier, worden achtergehouden. De verwachting is dat einde dit jaar/ begin volgend jaar de functionaliteit voor ketenmachtigingen voor eenmanszaken beschikbaar zal zijn. Vanaf dat moment worden met voorrang de aanvragen voor ketenmachtigingen die eerder al zijn binnengekomen verwerkt. Intermediairs zullen dan in de ketenmachtigingen beheermodule kunnen constateren dat de ketenmachtiging actief is geworden.

Zolang de ketenmachtiging van de eenmanszaak nog niet is aangevraagd of niet actief is, kunnen intermediairs namens hun relatie gebruik maken van de alternatieve ‘papieren route’ van het UWV: 

klik hier voor meer informatie.

De leveranciers zullen hun klanten, de intermediairs, op de hoogte stellen wanneer het in de ketenmachtiging-beheermodule mogelijk is om ketenmachtigingen aan te vragen inzake eenmanszaken.