Uitfasering betrouwbaarheidsniveau EH1​

Gebruikt u namens uw organisatie of bedrijf eHerkenning betrouwbaarheidsniveau EH1 om in te loggen bij 1 of meerdere diensten?

Vanaf 1 juli 2021 kunt u geen gebruik meer maken van uw betrouwbaarheidsniveau EH1.

De overheid heeft het besluit genomen om per 1 juli 2021 te stoppen met EH1. Betrouwbaarheidsniveau EH1 voldoet niet meer aan de gewenste veiligheidseisen die de overheid als voorwaarde stelt om in te kunnen loggen bij verschillende overheidsdiensten. Vanaf 1 juli kunt u geen gebruik meer maken van het laagste betrouwbaarheidsniveau EH1.

Lees hier meer over het stopzetten van betrouwbaarheidsniveau EH1.

Dienst Dienstverlener Niveau
TVL regeling RVO EH3
VOG Justis EH2+

Wat moet u doen?

Om gebruik te blijven maken van deze online diensten is het belangrijk dat u op tijd een upgrade doet voor uw eHerkenningmiddel naar een hoger betrouwbaarheidsniveau met de juiste machtiging(en), zodat u namens uw bedrijf mag blijven handelen. Dit niveau is afhankelijk van de online diensten waarbij u wilt inloggen met eHerkenning.

Tip:
Logt u met eHerkenning in om meerdere diensten af te nemen? Kies dan het hoogste betrouwbaarheidsniveau dat gevraagd wordt. De dienstverlener zorgt voor vermelding van het nieuwe betrouwbaarheidsniveau bij de desbetreffende dienst.

Waar dient u rekening mee te houden?

Upgrade op tijd uw huidige eHerkenning EH1 inlogmiddel zodat u uw online diensten kunt blijven afnemen. Houdt ook rekening met de verwerking van uw upgrade-aanvraag. Aangezien het hier een hoger betrouwbaarheidsniveau inclusief machtiging(en) betreft, is er extra documentatie en identificatie voor uw aanvraag nodig.

Ons team ondersteunt u met het upgraden van uw inlogmiddel en de benodigde machtiging(en). Met deze upgrade kunt u veilig en betrouwbaar inloggen bij één of meerdere diensten. Voor de upgrade zullen kosten in rekening worden gebracht. Bij Reconi krijgt u 5% upgradekorting op de nieuwprijs van het desbetreffende niveau.
Voor vragen neemt u contact op met onze helpdesk via telefoon, chat of via ons contactformulier.

Dienst Dienstverlener Oud niveau Nieuw niveau
SEEH RVO EH1 EH2+
praktijkleren RVO EH1 EH3
MIA Vamil RVO EH1 EH2+
WBSO RVO EH1 EH3
ISDE kleine apparaten RVO EH1 EH2+
EIA RVO EH1 EH2+
RVV RVO EH1 EH2+
ISDE zakelijk RVO EH1 EH2+
SEPP RVO EH1 EH2+
VOG Justis EH1 EH2+
BAB Justis EH1 EH2+