Eenvoudig machtigingen inzien en intrekken voor intermediairs

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Eenvoudig machtigingen inzien en intrekken voor intermediairs
Intermediairs hebben vanaf nu de mogelijkheid om via het ‘Machtigingenregister Digipoort’ machtigingen te bekijken en in te trekken. Dit doen ze door in te loggen met eHerkenning. Het wordt steeds eenvoudiger om online zaken te doen met de overheid, en deze ontwikkeling sluit daar goed op aan.

Belastingdienst en UWV zaken regelen
Intermediairs zoals accountants en financieel adviseurs kunnen via Digipoort zaken regelen met de Belastingdienst, Dienst Toeslagen en UWV voor particuliere klanten of ondernemers. Ze gebruiken hiervoor gegevens van hun klanten die alleen worden verstrekt als de klant hiervoor toestemming heeft gegeven en er dus een actieve machtiging is. Klanten worden op de hoogte gebracht van de nieuwe webfunctionaliteit waarmee ze zelf ook digitaal kunnen zien wat de status is van hun machtigingen.

In het ‘Machtigingenregister Digipoort’ staat welke organisatie gemachtigd is om berichten en gegevens voor een specifieke klant digitaal op te kunnen halen via Digipoort. Digipoort is het veilige digitale kanaal van de overheid waar berichtenverkeer tussen organisaties en de overheid wordt afgehandeld, inclusief digitale berichten van en naar de Belastingdienst, Dienst Toeslagen en UWV.

Voor meer informatie over het bekijken en intrekken van machtigingen, kunt u terecht op belastingdienst.nl, toeslagen.nl en UWV.nl.

Als u meer wilt weten over eHerkenning, kijkt u dan op: https://www.reconi.nl/.