eHerkenning en (Doorlopende) Machtigingen per Belastingmiddel

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

eHerkenning en inzage in en intrekken van (Doorlopende) Machtigingen per Belastingmiddel
Sinds kort heeft u met eHerkenning (EH3) de mogelijkheid om inzage te krijgen in de (doorlopende) machtigingen die uw organisatie heeft gegeven aan haar accountant, belastingadviseur en salarisadministrateur. Met die machtiging(en) kan de intermediair namens de klant communiceren met Digipoort, de elektronische brievenbus van de Belastingdienst.

Tevens is het mogelijk om te muteren: u kunt de door u verstrekte machtiging aan uw
intermediair(s) digitaal met uw EH3 intrekken.
In dit artikel bespreken we doorlopende machtigingen, van wat ze zijn tot hoe u ze kunt aanvragen en beheren.

Wat is een doorlopende machtiging?
Een doorlopende machtiging is een registratie waarmee de klant toestemming geeft aan een intermediair voor het versturen en ontvangen van digitale berichten over een specifiek belastingmiddel gedurende meerdere belastingjaren. Met andere woorden, het stelt de intermediair in staat om gemachtigd te worden om namens de klant te handelen voor specifieke belastingaangelegenheden, zoals het ontvangen van serviceberichten of het inzien van vooraf ingevulde aangiften.

Hoe vraagt de intermediair een doorlopende machtiging aan?
Het aanvragen van een doorlopende machtiging is eenvoudig. De intermediair kan dit doen via haar software.

Klanten kunnen de door hen verstrekte machtigingen inzien. Het indien gewenst intrekken van de machtiging kan de klant doen door in te loggen met eHerkenning (EH3) bij Logius via Machtigingenregister Digipoort.