Stap 1: Waarvoor gaat u eHerkenning gebruiken?

Bepaal tot welke diensten u toegang wilt hebben. Dit bepaalt het betrouwbaarheidsniveau en het aantal machtigingen dat u nodig heeft.

De dienstverlener waarbij u gaat inloggen bepaalt het betrouwbaarheidsniveau dat u nodig heeft. Het overzicht van dienstverleners geeft een actueel overzicht van welk betrouwbaarheidsniveau de verschillende diensten vereisen.

De overheid gaat in 2020 betrouwbaarheidsniveau EH3 als norm voorschrijven.
Wilt u zijn voorbereid op de toekomst of kiest u voor gemak? Vraag dan EH3 met een “alle” machtiging aan. U bent dan direct gemachtigd voor alle diensten.

Stap 2: Wie moet eHerkenning krijgen en wie moet toestemming geven?

Een bij de KvK geregistreerde bevoegd vertegenwoordiger dient toestemming te geven. Deze bevoegd vertegenwoordiger hoeft niet de gebruiker van het eHerkenningsmiddel zijn.

Zie de pagina bevoegd vertegenwoordiger voor meer informatie over wie bevoegd is om eHerkenning aan te vragen.

Stap 3: Welke gegevens zijn nodig om een aanvraag te doen?

Een eHerkenningsmiddel is een persoonlijk middel. Deze kunt u alleen zelf gebruiken en is ook niet door te geven aan bijvoorbeeld een collega. Voor het aanvragen van het middel vragen wij daarom ook persoonlijke gegevens. In de tabel hiernaast ziet u per niveau welke gegevens wij nodig hebben.

Eisen en adviezen inzake het versturen van een kopie legitimatiebewijs:

  • De kopie moet goed leesbaar zijn. 
  • Het legitimatiebewijs moet nog minimaal één maand geldig zijn. 
  • Om uw privacy te beschermen adviseren wij u om de velden pasfoto, nationaliteit en BSN af te schermen. Daarnaast adviseren wij u om op de kopie van het legitimatiebewijs het doel van de kopie te noteren, bijvoorbeeld “aanvragen eHerkenning”. 

* Indien de gebruiker niet werkzaam is voor de organisatie, dient de aanvrager een kopie van het legitimatiebewijs van de gebruiker met de aanvraag mee te sturen.
** KvK-uittreksel uploaden is noodzakelijk wanneer de bevoegdheid niet automatisch kan worden vastgesteld bij de de Kamer van Koophandel. U ontvangt hiervan automatisch een melding tijdens het aanvraagproces.

Stap 4: Het aanvraagformulier invullen en versturen

Met behulp van de verzamelde gegevens kunt u uw aanvraag starten door hieronder het gewenste betrouwbaarheidsniveau te kiezen.

Ik weet hoe ik het aanvraagproces kan starten

Let op:
De aanvraag dient te worden gestart door de gebruiker

Stap 5: Uitgifte van uw middel

Zorg dat in de aanvraag alle gegevens correct zijn ingevuld en dat alle bijlagen worden meegestuurd. Direct nadat wij uw aanvraag hebben gecontroleerd, zal uw eHerkenningsmiddel worden uitgegeven

In bepaalde gevallen moet u fysiek worden geïdentificeerd. Dit gebeurt door onze partner AMP Groep. Zij komen bij u langs om u te identificeren. U ontvangt hiervoor een uitnodiging per e-mail.

Snelle levering

Wij hebben een unieke spoed procedure indien u haast heeft.