Vraag tijdig eHerkenning aan voor Mijn Belastingdienst Zakelijk

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Met eHerkenning (EH3) kunt u nu al inloggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe ondernemersportaal van de Belastingdienst. Mijn Belastingdienst Zakelijk vervangt fasegewijs het oude ondernemersportaal ‘Digitaal aangeven Belastingdienst’ voor ondernemers.

eHerkenning is hét inlogmiddel waarmee ondernemers veilig en betrouwbaar kunnen inloggen bij meer dan 500 aangesloten (semi)overheidsorganisaties. Bereid u tijdig voor en vraag EH3, inclusief de juiste machtiging, zo snel mogelijk aan. Wacht dus niet tot februari met eHerkenning aanvragen om uw belastingaangiftes te doen!

Zakendoen met de Belastingdienst

De afgelopen jaren zijn al verschillende belastingmiddelen in het nieuwe portaal ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z)’ toegevoegd. Zo is het reeds mogelijk om loonaangifte, omzetbelasting (btw), loonheffingen vennootschapsbelasting en verhuurdersheffingen via dit portaal te doen. Het oude ondernemersportaal verdwijnt voorgoed in 2022. Ondernemers kunnen het oude portaal dan alleen nog gebruiken voor belastingjaar 2021 tot februari 2022. Daarna dient u uw aangifte te doen via MBD-Z of één van de andere hieronder genoemde mogelijkheden.  

Eenmanszaken kunnen nog steeds met DigiD inloggen of met eHerkenning. Naast het gebruik van het nieuwe ondernemersportaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, kunnen ondernemers administratie-software of een fiscaal dienstverlener overwegen voor belastingzaken.

Inloggen bij de Belastingdienst

Om in te loggen op het nieuwe portaal, moeten ondernemers gebruik maken van eHerkenning. Ondernemers die eHerkenning alleen nodig hebben om aangifte te doen bij de Belastingdienst, en met eHerkenning geen andere online diensten afnemen bij andere organisaties, kunnen het speciale Belastingdienst eH3-inlogmiddel aanschaffen en hiervoor compensatie aanvragen bij RVO.

Vervolgstappen

Houd verdere berichtgeving vanuit de Belastingdienst en onze communicatiekanalen nauw in de gaten. Zo ontvangen rechtspersonen die voor de aangifte omzetbelasting gebruikmaken van het oude portaal deze maand een brief vanuit de Belastingdienst en zal er in het najaar meer gedetailleerde communicatie plaatsvinden. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan rechtstreeks contact op een erkend leverancier of bekijk de website belastingdienst