Overige

Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen inzake “overige”:

Voor het aanvragen van Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), dient u te beschikken over een eHerkenningsmiddel. Klik hier voor meer informatie.

Met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW) hoopt de overheid dat zoveel mogelijk mensen hun baan kunnen behouden, zelfs als er door de corona crisis tijdelijk geen werk voor hen is.

Inloggen met eHerkenning

Vanaf nu staan de NOW-brieven op het werkgeversportaal. Als u gebruik wilt maken van het UWV werkgeversportaal, dan heeft u eHerkenning EH3 nodig. Met eHerkenning EH3 kunt u veilig inloggen om online zaken te regelen bij UWV en andere overheidsorganisaties.

Als u met eHerkenning EH3 bent ingelogd op het UWV werkgeversportaal bent ingelogd, kiest u de dienst ‘Tijdelijk minder werk’. Daar vindt u de brieven onder ‘Brieven en documenten’.

Let op: NOW-formulieren staan niet op het werkgeversportaal. Voor NOW-formulieren met eHerkenning gaat u naar uwv.nl/now.

Klik hier om eHerkenning EH3 aan te vragen

Een kerkgenootschap of de koepelorganisatie dient te zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) om eHerkenning te kunnen aanvragen. Een kerkgenootschap is een bijzondere vorm van een private organisaties waardoor er geen namen van bestuurders en kerkleden zullen worden gepubliceerd.

Om toch de bevoegdheid van deze persoon te kunnen vaststellen hanteert Reconi de volgende procedures:

Betrouwbaarheidsniveau EH2 en EH2+
Voor de uitgifte van eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau EH2 of EH2+ hebben wij de statuten nodig van de organisatie en de notulen van een vergadering van het bestuur. Daarnaast zal worden gevraagd om een banktransactie te verrichten van €0,01.

Betrouwbaarheidsniveau EH3
Voor eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau EH3 gelden dezelfde eisen als voor Betrouwbaarheidsniveau EH2 en EH2+ aangevuld met een verklaring waarin aangegeven wordt dat de persoon mag optreden als wettelijke vertegenwoordiger.

Gaat u eHerkenning aanvragen voor een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Controleer eerst de bevoegdheid van de vertegenwoordiger.

Ga naar pagina Vertegenwoordiger

U wachtwoord moet de volgende vereisten bevatten:

 • Het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 tekens
 • Bevat minimaal 1 kleine letter [a-z]
 • Bevat minimaal 1 hoofdletter [A-Z]
 • Bevat minimaal 1 cijfer [0-9]
 • Bevat minimaal 1 bijzonder teken: [ – _ ! $ %  ‘ . = / \ : | ? @ [ ] ^ ` { } ~]
 • Mag niet uw gebruikersnaam bevatten
 • Mag niet gelijk zijn aan een van de laatste 5 wachtwoorden

Bent u uw wachtwoord vergeten of wilt u deze wijzigen? Klik op de volgende link: Wachtwoord vergeten

Er zijn geen kosten verbonden aan de door ons verzonden SMS berichten.

Als ondernemer of organisatie moet u vaak zaken regelen met de overheid, gemeente en bedrijven. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een parkeervergunning, subsidie of verzekering. Veel van deze zaken kunt u nu online regelen met eHerkenning.

Met eHerkenning kunt u zich online identificeren en zo vertrouwelijke gegevens veilig uitwisselen met andere organisaties. Het grote gemak is dat u met één inlogmiddel bij meerdere organisaties kunt inloggen. Dat betekent minder wachtwoorden onthouden. Ook kiest u zelf hoe u wilt inloggen. Veilig, makkelijk en betrouwbaar.

Niet alle informatie die u moet uitwisselen hoeft even sterk beveiligd te worden. Een inlogmiddel is daarom beschikbaar op verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Kies het niveau dat gevraagd wordt door de organisaties waar u wilt inloggen óf kies een hoger niveau. Dan weet u zeker dat u uw zaken ook in de toekomst snel en veilig online kunt regelen. Reconi kan u voorzien van elk gewenst niveau eHerkenning.

Voor het aangetekend verzenden van uw aanvraag kunt u ook gebruik maken van ons kantooradres.

Reconi
Pieter Lieftinckweg 11
1505 HX Zaandam

Het eHerkenningsmiddel van de huidige gebruiker dient opgezegd te worden via een opzeggingsformulier, omdat de huidige gebruiker anders nog steeds namens de organisatie online kan blijven handelen.

U of een collega van u kan vervolgens een nieuw eHerkenningsmiddel aanvragen, waarbij u of een collega van u als nieuwe gebruiker de inloggegevens ontvangt om te kunnen inloggen.

Voor betrouwbaarheidsniveau EH3 en EH4 wordt u fysiek geïdentificeerd. Dit gebeurt door onze partner AMP Groep. Zij komen bij u langs om u te identificeren. U ontvangt hiervoor een uitnodiging per e-mail.

Informatie over eHerkenning voor het UWV werkgeversportaal treft u op onze speciale UWV pagina.

Sluit alle internetpagina’s en probeer het nogmaals. Controleer hierbij het volgende:

 • Heeft u wellicht een snelkoppeling gemaakt? Gebruik altijd de originele link op de website van de dienstverlener.
 • Heeft u het juiste betrouwbaarheidsniveau van uw inlogmiddel gekozen?
 • Heeft u de juiste gebruikersnaam gebruikt?
 • Heeft u het juiste wachtwoord gebruikt?
 • Heeft u het geprobeerd in een andere browser (Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox etc.) te openen?

Indien u nog steeds niet kunt inloggen neemt u dan contact op met onze helpdesk.

 1. Aanvraag indienen via onze website en de daarbij genoemde documenten verzamelen.
 2. Start vervolgens de spoedprocedure via: contact spoedaanvraag indienen
 • Spoedaanvragen worden uiterlijk de volgende werkdag verwerkt.
 • Voor de spoedprocedure betaalt u € 50,- extra.

Indien nodig kunnen de te identificeren perso(o)n(en) bij ons op kantoor in Zaandam geïdentificeerd worden, zodat u direct beschikt over een eHerkenningsmiddel!

eHerkenning aanvragen

Wilt u liever direct antwoord op uw vraag?
Klik op de onderstaande button om de chat te starten.